دانلود فونت دماوند (Damavand Font) با لینک مستقیم
کد تخفیف فونت دماوند ۵ درصدی بدون محدودیت
فونت دماوند (Damavand) در گروه فونت عنوان و مناسب متنهای کوتاه و نسبتا بلند است که در سبک خط نسخ طراحی شده است. این فونت چندزبانه دارای انعطاف بالای در منحنیها و دندانه حروف است که مطابق با سلیقه ایرانی و بر مبنای تعادل بین فضاهای مثبت و منفی کاراکترها، چشمها و کاسهها است.
تخفیف رایگان در ایمیل شما
طراحی این فونت توسط امیر مصباحی صورت گرفته و تبدیل آن را به فونت حجت نورالهی برعهده داشته است. این قلم کارکردی کاملا نمایشی دارد که در عین داشتن وزنی سنگین، لحنی کاملا آرام را به مخاطب منتقل میکند. از همینرو میتواند در تیترهای رسمی و جدی مورد استفاده قرار گیرد که ایده نامگذاری آن به نام «قله دماوند» همین مسئله بوده است.
بررسی و دانلود فونت دماوند (Damavand)
لحن و قدرت بصری منسجم، روحیه رسمی، دوری از فانتزی بودن و اغراق فرمها، تعادل در فضای منفی و مثبت گرهها از ویژگیهای مهم قلم دماوند است. این تایپ برای مطبوعات به ویژه تیترهای درشت رسمی حداقل با اندازه ۲۴ پوینت پیشنهاد میشود.
این فونت امکانات متعددی را برای اینکه یک طراحی عالی گرافیکی داشته باشید پشتیبانی میکند که از جمله آنها میتوان به قابلیت استفاده از حروف جایگزین و اعداد فارسی مونو اسپیس اشاره کرد. باقی امکانات این فونت بر اساس نسخه سازگار با هر زبان نیز پیاده سازی شده که پیش از دانلود فونت دماوند پیشنهاد میکنیم تا انتها با ما باشید تا به بررسی آنها بپردازیم.
استایل و وزن فونت دماوند
فونت دماوند فقط در یک وزن ExtraBold طراحی شده و انتظار اینکه وزنهای دیگری به این فونت در آینده افزوده شود دور از ذهن نیست. اما با این حال فونتی یا ساختار چند زبانه است که پشتیبانی کاملی را از زبانهایی که بر پایه رسم خط فارسی و حروف لاتین انگلیسی هستند.
برای این فونت هر ۴ فرمت محبوب TTF و OTF برای استفاده در انواه نرمافزار گرافیکی و ویرایشگر متن که هماهنگی کاملی با زبان فارسی دارند تهیه شده است و از طرفی دیگر برای استفاده در عناوین در فضای وب فرمتهای بهینه WOFF و WOFF2 نیز درنظر گرفته شده است که حجمی بسیار کمتر دارند.
سبک طراحی این فونت نسخ طوری است که متناسب با انتخاب رنگبندی که برای فونت و پس زمینه داشته باشید میتواند ظاهری نسبتا خاکستری را القا کند. خوانایی فونت با توجه به طراحی در بخشهای مختلف بسیار بالا است طوری که بهسادگی در هر اندازهای متناسب با فاصله قابل خواندن است.
پشتیبانی از 6 زبان مختلف
فونت فارسی دماوند از ۵ زبان دیگر یعنی عربی، انگلیسی، ترکی استانبولی، کردی و اردو هم پشتیبانی میکند. پشتیبانی از سایر زبانها در این فونت کامل بوده و جدا از حروف اصلی شامل اعراب، کاراکترهای خاص و سمبلها مختص همان زبان میشود.
در فونتهای خاورمیانهای که همگی بر اساس رسمخط فارسی هستند؛ حروف اصلی پایه در کنار حروفی که تغییرات جزئی داشته یا اینکه ساختاری کاملا متفاوت دارند جای گرفته است. برای مثال در زبان عربی که حروف «ک، ه، ی» تفاوت جزئی با حروف فارسی در قرار دادن همزه و دونقطه همراه این حروف دارند رعایت شده است. یا در زبانهای کردی و اردو که استفاده از حروف تزئینی و برخی اعراب خاص وجود دارد پیادهسازی شده است.
در خصوص زبانهای لاتین همچون انگلیسی هم باید گفت که اولا فونت کاملا با همان سبک و استایل زبان فارسی که وزن ضخیمی همراه با دندانهها و منحنیهای نرم دارد به صورت اختصاصی طراحی شده و از فونت دیگری وام گرفته نشده است.
جدا از این برای اینکه در سایر زبانهای لاتین همچون ترکی استانبولی و فرانسوی هم پشتیبانی کند، حروفی که دارای ظاهری نسبتا متفاوت همچون «ı, ğ, ç, ü» در این زبانها هستند نیز در این فونت تعریف شده است.
دارای حروف و ترکیبات جایگزین
یکی دیگر از قابلیتهای فونت دماوند امکان استفاده از حروف جایگزین و برخی ترکیبات خاص است که به شما امکان تایپ متفاوت برخی کلمات را خواهد داد. تایپ با ظاهری متفاوت برای برخی کلمات که از قضا جزو کلمات کلیدی و مهم متن شما باشند، کمک می کند تا توجه کاربر را روی پوستر یا محتوایی که دارید بیشتر معطوف کنید.
برای نمونه همانطور که در تصویر بالا مشاهده میکنید، حروف و ترکیباتی که به صورت «ـی» هستند، امکان تایپ در ۳ ظاهر متفاوت را دارند. این نوع حروف و ترکیبات محدود به حرف «ی» نبوده و شامل ترکیبات دیگری هم هست.
از جمله دیگر حروف جایگزین در فونت دماوند میتوان به «ـهـ، ـه، هـ، ـر، ـز، ـژ، ل» اشاره کرد که در تصاویر بالا نمونهای از آنها را مشاهده میکنید.
پشتیبانی از اعداد فارسی و گلیف تزئینی
با توجه به پشتیبانی فونت دماوند از چند زبان مختلف، امکان استفاده از کاراکترها، سمبلها، اعداد و گلیفهای تزئینی که خاص هر زبان است نیز در این فونت تعبیه شده است. اعداد بیشترین تغییرات را در این حوزه دارند.
پشتیبانی این فونت از زبان اردو همراه با برخی کاراکترهای خص این زبان است که بر روی حروف استفاده میشود و جنبه تزئینی و گاها اعراب دارند. در سایر زبانها همچون کردی و عربی نیز شاهد این اعراب و ترکیبات تزئینی هستنیم که همگی دست بهدست هم داده تا فونتی مناسب متون طولانی داشته باشیم.
اعداد «٤٥٦» که در زبان عربی دارای ساختاری متفاوت نسبت به زبان فارسی هستند پشتیبانی میشوند تا کاملا هماهنگ، همسو و همجهت با این زبان باشد. یا برای زبان کردی گلیفهای تزئینی که روی حروف استفاده میشوند تعبیه شده است.
در پشتیبانی اعداد شاهد دو ساختار و تفاوت هستیم که بد نیست آنها را بررسی کنیم. مورد اول اینکه فونت دارای نسخه مخصوص اعداد هک شده فارسی است. این نوع فونتها که در بسته دانلود فونت دماوند با نام FD یا همان FarsiDigits نامگذاری شدهاند، فاقد اعداد انگلیسی بوده و اعداد فارسی به صورت هک شده در آن جای گرفته است. به این ترتیب زمانی که از صفحه کلید لاتین استفاده کنید، با اینکه در سورس منبع اعداد لاتین هستند، اما در ظاهر فارسی نمایش داده میشوند.
مورد بعدی هم این است که اعداد به صورت مونو اسپیس (MonoSpace) طراحی شدهاند که امکان تایپ تمامی اعداد را در یک عرض ثابت به شما خواهد داد. این ویژگی کمک میکند تا در تایپ اعدادی که طولانی بوده یا اینکه با استفاده از اعشار جدا شدهاند، ساختاری یکپارچه در تقسیمبندی اعداد داشته باشید.
استفاده و نصب فونت دماوند در سایت
فونت دماوند دیگر اثر امیر مصباحی است که بعدها این فونت بهعنوان یک نسخه پایه و الهامی برای طراحی فونت کولاک بدل شد. ترکیب این فونت با فونت کولاک میتواند یک ساختار عالی را برای صفحات وب فراهم کند.
نزدیکی این دو فونت از طراح در واقع همان نیازی است که برای صفحات وب را در فونتی با چنین وزنی طلب میکرد. میتوانید فونت دماوند را به عنوان فونت میانه سایت خود قرار دهید که در خوانایی متنهای نسبتا طولانی کاربردی است و سپس آن را با فونت کولاک که یک فونت فوق پهن است ترکیب کنید.
ترکیب این دو فونت برای زمانی که نیاز به فونتی با ساختاری ضخیم در سایت داشته باشید حد اعتدال را رعایت میکند. وزن ExtraBold این فونت در کنار وزن فوق پهن فونت کولاک یک ساختار هماهنگ را فراهم خواهد کرد. خصوصا اینکه طراحی هر دو فونت نیز هندسی و بر پایه خط نسخ صورت گرفته است.
فرمتهای WOFF و WOFF2 نیز به ترتیب مخصوص استفاده در وب هستند که حجم و ساختاری بهینهتر را دارند. کافی است این فرمتها را در هاست سایت خود آپلود کرده و پس از تعریف این خانواده فونت در فایل CSS آنها را در هر جایی که نیاز دارید فراخوانی کنید.
برای نصب فونت دماوند در سایت ابتدا این فونت را دانلود کنید. سپس یک پوشه با نام fonts
در مسیر قالب سایت خود ایجاد کرده، و فرمت woff2 که حجم کمتری دارد را در این پوشه آپلود کنید. در نهایت کدهای زیر را در مکان مناسبی از فایل style.css
قالب خود قرار داده و ذخیره کنید.
@font-face {
font-family: 'damavand';
src: url('fonts/damavandEB.woff2') format('woff2');
font-weight: normal;
font-style: normal;
}
برای تغییر نام خانواده این فونت میتوانید در خط دوم نام دلخواهی را بهجای damavand
وارد کنید. در صورت آپلود فونت در مسیری متفاوت یا استفاده از سایر فرمتها نیز میتوانید خط سوم را که شامل مسیر فایل، نام و فرمت فونت است شخصی سازی کنید.
دانلود فونت دماوند با تخفیف
با کلیک روی باکس زیر به لینک دانلود فونت دماوند با تخفیف دسترسی داشته و میتوانید این قلم را دریافت کنید. توجه کنید که این تخفیف سیستمی بوده و برای اینکه در سبد خریدتان اعمال شود باید با کلیک روی دکمه خرید کنید وارد سایت فونت ایران شوید.
- این کد تخفیف به میزان ۵ درصد بوده ولی در جشنوارههای خاصی تا ۲۰ درصد سقف تخفیف افزایش پیدا میکند. محدودیتی برای خرید اول یا استفاده در بستههای خاص نداشته و میتوانید برای همه بستههای اقتصادی، نیمه اقتصادی و حرفهای از این کد استفاده کنید.
- با کلیک روی دکمه زیر کد تخفیف به صورت خودکار کپی خواهد شد.